noszę się z zamiarem zakupienia NAJLŻEJSZEGO ze wszystkich quattro
tj. Audi 80 Q z motorem 4 cylindrowym Typ 85 i ... no właśnie
zastanawiam się jak będzie z częsciami do niego - bo do Audi 90/Coupe Typ 85 z 5-cioma cyl. jakiś wahlarz możliwości zakupu jest - tego trochę natłukli (z kilkadziesiąt tysięcy sztuk)
natomiast Audi 80 Q Typ 85 klepali tylko 2 lata ... 1984-86
i nie wiem np.:
1. jakie oznaczenia miały skrzynie w 80Q Typ 85 4 cylindry ?
2. amory, McPhersony, wahacze, skrzyna, półosie, itd - do 80-tki 4 cyl. pasują z 5 cyl. modeli 90/Coupe Typ 85 ?
3. jakie części wogóle pasują a jakie nie pasują - (porównując 4 i 5 cyl. Q Typ 85 ?
mam atak na taką 80Q bo jest najlżejszym quattro (od zawsze ogołacałem wszystkie auta do racingów) i zwykle nic w nich nie ma (chodzi o wypas) - co na śniegu powinno zaowocować zdecydowanie lepszym prowadzeniem - niż Audi Q z 5-cyl. motorami (motor między lampami

, waga większa o dobre kilkadziesiąt kilo)
te 90 , 110 lub 112 PS-ów w 80 Q na śniegu to i tak nadwyżka mocy

Audi 80 Q Typ 85 waży w końcu ok. 1050 kg w quattro
w tamtym roku testowałem (wczółem się w stare dobre czasy w KJS-ach) Audi Coupe Quattro Typ 85 od kumpla z Siemianowic Śl. i muszę powiedzieć, że prowadzi się po śniegu pięknie - choć bez lewej nogi to w zakręty nie chce za bardzo skręcać (na ciasnych "kantach" pięknie się za to układał po ustawieniu go "wajchą" - na otwartych dyfrach oczywiście)
wogóle głowę urwało mi, jak on rusza z kopyta na śniegu
(jakbym z asfaltu ruszał ... - wszystkie opony były nowe ...)
żal mi jedynie będzie tego, że nie będzie grał mi do ucha najpiękniejszy na świecie dzwięk motoru 5 cyl. ...
napiszcie coś na temat tych 3 pytań ...
(interesują mnie tylko 100% pewne informacje, linki z info. na temat 80Q Typ 85 również mile widziane)