.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.maja.2025 21:27:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 2,5 TDI AVANT rok 2003 - jak zdjac tapicerke z drzwi
PostNapisane: 15.sie.2006 19:53:51 
Użytkownik

Hej,

Nie chce czegos urwać a nie wiem jak zdjąć tapicerkę z drzwi przednich od strony pasazera. Podeslijcie jakies informacje. W Etce widzialem ze jest od groma spinek, ale nie wiem od czego zaczac, co podwazyc.

pzdr RysiekJ

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2006 20:50:28 
Użytkownik

Hi,
W moim audi a6 rok 2001, tapicerkę ściąga się odkręcając dwa wkrety jeden na wysokości lusteka zewn. drugi przy kołku blokującym zamek; póxniej tapicerke podnosisz do góry itd.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2006 20:57:52 
Użytkownik

Wielkie dzieki, o to mi chodzilo. Rozbieralem do tej pory tylko w Passacie a tam sie ja odciaga, a nie podnosi. W drzwiach sa kolki wchodzace w odpowiednie gniazda w blasze.

Czyli po odkreceniu tych dwoch wkretow nalezy ja ciagnac do gory ?

pzdr RysiekJ

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2006 21:21:32 
Użytkownik

dokładnie; tapicerka drzwi ma na stałe zaczepy, które zachodza na drzwi; dlatego musisz unieść całą tapicerkę do góry;
A tak pozatym mam do ciebie pytanie :?:
Posiadam a6 2,5 tdi z 2001 roku i mam problem, z powietrzem w paliwie; dokładnie to opisałem w moim" poscie" jak masz ochotę to poczytaj; Jeżeli mógłbys coś dla mnie sprawdzić byłbym wdzięczny, otóż interesuje mnie czy w twoim aucie przy rozgrzanym silniku w przezroczystm przewodzie paliwowym znajdujacym sie przed pompa wtryskową widać przepływające pęcherzyki powietrza; sprawdź na wolnych obrotach i przy 3000 obr. test wykonaj ok 5 sekund. ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2006 21:44:04 
Użytkownik

Jutro postarm sie to sprawdzic dla Ciebie. A przy okazji ile Ci pali to auto ?

pzdr RysiekJ

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 07:46:30 
Użytkownik

Moje audi jest w avancie ze skrzynia tiptronic. Zuzycie paliwa w mieście wynosi około 11-12 litrów. Poza miastem około 7,5 litra.
Piszesz że musisz zdjąć tapicerką drzwi. Dam ci radę! W miom audi miałem dość niecodzienną sytauację. Zablokowały mi drzwi od pasażera. Centralny zamek nie podnosił do góry blokady drzwi. Efekt był taki, że nie można było otworzyć drzwi ani od zewnątrz ani od wewnątrz, nie pomogło odłaczenie akumulatora. Jak zdejmiesz tapicerkę przekonasz sia że jej zdjęcie przy zamkniętych drzwiach jest niemożliwe. W ASO audi powiedziano mi że jedynym sposobem jest "prucie" tapicerki i wyrwanie zamka drzwi siłą ( przy zamknietych drzwiach), bo tam tkwi problem. Nie należę do ludzi którzy działąja pochopnie.Odczekałem , po 2 tygodniach zamek odpuścił. Zdjąłem tapicerkę wyjąłem zamek i rozczarowanie :zly: Audi zrobiło bubla; obudowa zamka jest nieszczelna, do środka dostaje sie sie woda; to ona była przyczyna zablokowania silniczka elektr. odpowiedzialnego za blokadę zamka. Ta blokada to taki "gwizd" która powoduje, że po zamknięciu centralnego z zewnatrz nie można otworzyć drzwi od wewnątrz( podwójna blokada). Jak sie domyslasz natychmiast to świństwo odłączyłem i teraz centralny zamek działa poprawnie jedynie nie działa blokada wewnętrzna. W drzwiach od kierowcy wyjąłem zamek i ku mojemu zdziwieniu ktoś przedemna to już zrobił ( auto z drugiej ręki) to uświadczyło mnie w moim działaniu ;-) Proponuje abys to przemyślał zanim zostaniesz postawiony przed takim problemem

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 08:06:34 
Użytkownik

Otóż miałem identyczny problem w Passacie, w tylnych drzwiach. Udało mi się jakimś cudem zdjąć tapicerkę. Ale za nic nie mogłem i tak otworzyć drzwi. Juz mi groziło prucie klamki. Otóż stwierdziłem to samo. Po rozebraniu zamka okazało się, że w środku są plastikowe trybiki. Czujesz. I na jednym z nich ukruszył się żąbek blokując cały mechanizm. Kupiłem na giełdzie zamek za 100 zł i wymieniłem. O odłączeniu blokady nie myślałem. Ale rzeczywiście szajs to był pierwszej kategorii.

pzdr RysiekJ

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 09:29:56 
Użytkownik

Poprzednim moim autem tez był B5 i tam zdjęcie tapicerki na zamknietych drzwiach jest możliwe w audi a6 nie ma szans :P

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1