Moje audi jest w avancie ze skrzynia tiptronic. Zuzycie paliwa w mieście wynosi około 11-12 litrów. Poza miastem około 7,5 litra.
Piszesz że musisz zdjąć tapicerką drzwi. Dam ci radę! W miom audi miałem dość niecodzienną sytauację. Zablokowały mi drzwi od pasażera. Centralny zamek nie podnosił do góry blokady drzwi. Efekt był taki, że nie można było otworzyć drzwi ani od zewnątrz ani od wewnątrz, nie pomogło odłaczenie akumulatora. Jak zdejmiesz tapicerkę przekonasz sia że jej zdjęcie przy zamkniętych drzwiach jest niemożliwe. W ASO audi powiedziano mi że jedynym sposobem jest "prucie" tapicerki i wyrwanie zamka drzwi siłą ( przy zamknietych drzwiach), bo tam tkwi problem. Nie należę do ludzi którzy działąja pochopnie.Odczekałem , po 2 tygodniach zamek odpuścił. Zdjąłem tapicerkę wyjąłem zamek i rozczarowanie

Audi zrobiło bubla; obudowa zamka jest nieszczelna, do środka dostaje sie sie woda; to ona była przyczyna zablokowania silniczka elektr. odpowiedzialnego za blokadę zamka. Ta blokada to taki "gwizd" która powoduje, że po zamknięciu centralnego z zewnatrz nie można otworzyć drzwi od wewnątrz( podwójna blokada). Jak sie domyslasz natychmiast to świństwo odłączyłem i teraz centralny zamek działa poprawnie jedynie nie działa blokada wewnętrzna. W drzwiach od kierowcy wyjąłem zamek i ku mojemu zdziwieniu ktoś przedemna to już zrobił ( auto z drugiej ręki) to uświadczyło mnie w moim działaniu

Proponuje abys to przemyślał zanim zostaniesz postawiony przed takim problemem