.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.kwi.2025 06:55:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4,1Z, ALL]Jakie dodatkowe zabezpieczenia przed złodziejami
PostNapisane: 06.wrz.2006 08:53:36 
Użytkownik

wiadomo ze Audi (nawet te stare) cieszą się powodzeniem u złodziei samochodowych. Ja mam zamontowany auto alarm ale to dla złodzieja żadna przeszkoda. Co jeszcze można by zrobić (oprócz np blokady skrzyni biegów) aby im utrudnić kradzież.
Auto Casco jest zbyt drogie w przypadku starszych Audi

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 11:02:20 
Użytkownik

duży kundel...i jakieś nawet najprostsze immo...im więcej zabezpieczeń i im bardziej oryginalniejsze tym lepsze... i nie koniecznie ze sklepu :)
poszukaj w szukajce...było wiele razy

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 12:50:49 
Użytkownik

Wywal wszystkie wkladki a na dol szyb ponaklejaj takie paski mozna je kupic na allegro i wtedy nie otworza na blaszke podciagajac dzwigienke od zamka. Alarm wlasciwy i dodatkowo centralka na pilota od odpalania tyle ze musisz sam pokombinowac i podlaczyc to pod sam komputer tak zeby nie mozna tego dostac bez rozkrecania pulpitu. Mozna tak zrobic ze jak nawet podepna swoj wlasny komputer to i tak bedzie zwora :D . Antynapad co jest niby zakazane w unii ale dobre bo jak obejda alarm to i tak antynapadzik dziala i lawetka lub hol zostaje, blokada skrzyni wewnetrzna . Ciekawym rozwiazaniem jest tez miotacz gazu ze specjalnym zaworkiem dostepnym na allegro ktory podlacza sie pod antynapad i zadziala z opoznieniem :D wiem co na ten temacik i fajnie wyglada zlodziej jak siedzi w aucie polprzytomny a jego kompani nie moga nic poradzic i zostawiaja go samego. Powiadomienie ale radiowe do 1000 m jak parkujesz pod domem , dziala wspaniale :D . Blokada przeciazeniowa z elektrozaworem na przedodzie paliwowym , ciekawa sprawa ale daje zlodziejowi do myslenia . W sumie zlodzieje te patalachy znaja wszystko ale zanim dojda gdzie co jest to zostawia auto w spokoju . Kiedys mi chcieli radyjko buchnac to wyszedlem spokojnie i tak go skatowalem paralizatorem po jajach i calym ciele az mi sie rozladowal :P. Chlopak szczocha puscil i chyba w gacie tez narobil bo smierdzialo troche. Taka jest zasada jak widzisz ze kradnie ktos to bierz pale i lej w lep tak zeby na wiecej nie przyszedl bo zlodziej nie ma skrupolow i wie ze mozesz przekroczyc obrone konieczna ale nie patrz na to . :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 13:11:39 
Użytkownik

Jack napisał(a):
Wywal wszystkie wkladki a na dol szyb ponaklejaj takie paski mozna je kupic na allegro i wtedy nie otworza na blaszke podciagajac dzwigienke od zamka.

Co mu po tych naklejkach jak złodziej otworzy sobie drzwi normalnie przez zamek. Ja usunąłem cięgna, ale mam Coupe i zawsze pozostaje awaryjne wejście przez klapę. :)

Co do reszty to wszystko mam i polecam oprócz bejsbola, lepiej gościa potraktować gazem lub ogólnie oklepać niż zabić. :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 14:19:30 
Użytkownik

Combi ciekawy jestem jakim cudem a zakladalem sie juz z takimi specjalistami i jakos nie mogli dac rady skoro wkladki nie ma ehhhhhh fantasto a na tylnej klapie to sie wyciagawkladke i dzwigienki tez i pozostaje tylko centralka :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 14:56:27 
Użytkownik

ja mam immobiliser firmowy, alarm, jeden elektroniczny gadżet, o którym nie bede sie rozwodzic + czujnik ruchu i poziomu, antynapad, ale najbardziej ufam mechanicznemu odcieciu pompy paliwa ukrytym w wiadomym tylko mnie miejscu. Choc takich jak moj nie ruszaja, spie spokojniej. Zreszta zawsze mialem nietypowe bardzo auta, bo wg mnie to najlepsze zabezpieczenie jest. A najpewniejsze, to nie miec auta....bo pewnego to nic nie ma

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 15:10:07 
Użytkownik

Napisze wam jeszcze to
zlacze diagnostyczne przenosimy w inne miejsce tak zeby bylo ciezko dostepne a na jego miejscu pozostawiamy tylko wtyczke z kabelkami
Uchroni nas to przed podlaczeniem takiego cwancychu zlodziejskiego ktory obchodzi immobilizer . Polecam wszystkim odciecie paliwa z elektrozaworkiem na pilota dodatkowego , to bardzo fajna rzecz :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 15:10:07 
Użytkownik

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 17:29:50 
Klubowicz

Jack napisał(a):
Napisze wam jeszcze to
zlacze diagnostyczne przenosimy w inne miejsce tak zeby bylo ciezko dostepne a na jego miejscu pozostawiamy tylko wtyczke z kabelkami
Uchroni nas to przed podlaczeniem takiego cwancychu zlodziejskiego ktory obchodzi immobilizer . Polecam wszystkim odciecie paliwa z elektrozaworkiem na pilota dodatkowego , to bardzo fajna rzecz :peace:

Można zamienić napięcia na wtyczce. Kolesie nie mają czasu sprawdzać czy jest zamienione, potem próbują podać dodatkowe napięcie z aku i gwarantuje, że pali im wtedy te wynalazki. :)

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 19:13:15 
Użytkownik

Wiesz to jest pomysl dobry i trzeba tak podlaczyc bo i tak ta wtyczka ma kabelki to ile wziac 12 v i jest zabawa hahahaha :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 19:52:29 
Użytkownik

znajomy ma : podłaczone odciecie zapłonu pod radio ,wlancza radio zapala samochod ,nie wsadzi panela i nie wlaczy ,nie odpali.... skad zlodziej znajdzie panel ? :) jak go bedziesz mial przy sobie . Bardzo dobre ,lub na magnesik odciencie ,wkladasz go do portfela wkladasz na puleczke i wtedy jedziesz ,nie polzysz go na poleczne ,nie pojedziesz :) oczywiscie te odciencia dzialaja na zasadzie ,ze mozna pozniej portfel czy panel wziasc i samochod nam nie zgasnie :) koszt wykonania to 70-100 zł u elektryka.
Dozo :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 22:07:27 
Klubowicz

ja mam np alarm połączony z czujnikami dzwiowymi zamkniesz dzwi uruchamiasz go a zeby go skasować ma karte bezprzewodowej identyfikacji oczywiście alarm odpina zapłon ale po ok 30 sekundach zeby daleko nie pojechal i uruchamia syrene no i gość nagle nie wie co sie dzieje

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 02:48:25 
Użytkownik

Jack napisał(a):
Combi ciekawy jestem jakim cudem a zakladalem sie juz z takimi specjalistami i jakos nie mogli dac rady skoro wkladki nie ma ehhhhhh fantasto a na tylnej klapie to sie wyciagawkladke i dzwigienki tez i pozostaje tylko centralka :peace:

Wywalenie wszystkich zamków to samobójstwo, co się stanie po padnięciu akumulatora kiedy ten nie będzie w stanie nawet drzwi otworzyć? Wybijanie szyby? :D Dlatego zostawiłem sobie tylną klapę.

tomek6000 napisał(a):
ja mam np alarm połączony z czujnikami dzwiowymi zamkniesz dzwi uruchamiasz go a zeby go skasować ma karte bezprzewodowej identyfikacji oczywiście alarm odpina zapłon ale po ok 30 sekundach zeby daleko nie pojechal i uruchamia syrene no i gość nagle nie wie co sie dzieje

To jest standardowa karta chipowa do alarmu zastępująca ręczne włączanie zapłonu. Swoją drogą kiedyś miałem taki przypadek, że wyczerpała mi się bateria w tym chipie, nie zauważyłęm że włączył się proces identyfikacji kierowcy i nagle przy prędkości 50 km/h autko sie wyłączyło, zablokowała się kiera i zaczął alarm grać. Fajnie było... :D

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 10:28:22 
Użytkownik

Jack napisał(a):
Napisze wam jeszcze to

to juz chyba ze trzy rózne piloty wymieniłeś :P

szogun0 napisał(a):
Jack napisał(a):
Napisze wam jeszcze to

Można zamienić napięcia na wtyczce. Kolesie nie mają czasu sprawdzać czy jest zamienione, potem próbują podać dodatkowe napięcie z aku i gwarantuje, że pali im wtedy te wynalazki. :)

jak interfejs podłączony odwrotnie sie nie pali dlaczego złodziejskie wynalazki maja być głupsze?

Combi napisał(a):
Swoją drogą kiedyś miałem taki przypadek, że wyczerpała mi się bateria w tym chipie, nie zauważyłęm że włączył się proces identyfikacji kierowcy i nagle przy prędkości 50 km/h autko sie wyłączyło, zablokowała się kiera i zaczął alarm grać. Fajnie było... :D

a czemu się kiera zblokowała? przekręciłes kluczyk? czy chodzi
o brak wspomagania?

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 13:24:55 
Klubowicz

maciu napisał(a):
jak interfejs podłączony odwrotnie sie nie pali dlaczego złodziejskie wynalazki maja być głupsze?

Interfejs jest zabezpieczony transoptorami i się nie pali, ale długiego podłączenia też nie wytrzyma.
A ich wynalazki to jak mają być zabezpieczone? Diody prostujące? No to wtedy się sprzęcik nie uruchomi.
Co mógłbym jeszcze polecić?
Jeśli podmieniają immobilizer to pobawić się ze sterownikiem i zamienić kabelki miejscami na wtyczce i wewnątrz sterownika. Po podpięciu innego sygnały na kablach nie pasują i nie odpali. Z ECU można tak samo. Jest to trochę zabawy z lutownicą i mogą sobie podłączać wynalazki, które się z ECU nie będą komunikowały.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 15:17:36 
Użytkownik

maciu napisał(a):
a czemu się kiera zblokowała? przekręciłes kluczyk? czy chodzi
o brak wspomagania?

Chodziło mi oczywiście o brak wspomagania :peace: , tylko przy mojej kierownicy i kołach zachowuje się jakby rzeczywiście była zablokowana. :D

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 20:05:46 
Użytkownik

Witam
Proszę spróbować coś z GSM. nie jest to takie drogie jak myślicie.
www.vidiaq.com.pl . Ja mam cos takiego do odcięcia zdalnie prądu . Już widzę zdziwioną minę bandyty który jedzie moją furą która nagle gaśnie na przykład na środku skrzyżowania .
A na dodatek ja wiem na którym :diabel: ( układ ten podaje lokalizację auta)
pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 20:59:06 
Użytkownik

polecam system KD1 bez karty nie pojedzie

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 21:00:01 
Użytkownik

http://www.allegro.pl/item123868120_mod ... cena_.html

Tytuł: zabezpieczenie audi przed kardzieżą
PostNapisane: 07.wrz.2006 22:43:58 
Użytkownik

witam
najprostszy patent jest najlepszym patenetm
mozxesz sobie zainstalować odcięcie zasilania pompy paliwa - ot wystarczy mały ukryty przełącznik na kalblu zasilajacym pompe paliwa , albo ukryty zapłon - wszystko co sobie wymyślisz , albo umieścić telefon z mocnąbaterią w aucie - w raźie kradzieży operator namierzy telefon a i tym samym auto :d

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1