.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 13:04:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 00:49:22 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> ladne cudenko, gratulacje :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 03:48:55 
Użytkownik

Do ideału brakuje :

- maski od B4 wraz z jakimś grillem
- soczewek (być może przede wszystkim)
- przyciemnionych tylnich szyb (nawet delikatnie)
- końcowego tłumika
- normalnych progów, bo to co masz to jest taka faza przejściowa (jak u mnie)
- skóry i klimy

Po tych zabiegach uznałbym, że autko z wyglądu jest ekstra :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 07:24:06 
Użytkownik

Do ideału brakuje :

- maski od B4 wraz z jakimś grillem --- kwestia gustu
- soczewek (być może przede wszystkim) --- może wyrzeźbię śladem Mauzera
- przyciemnionych tylnich szyb (nawet delikatnie) --- dobre na wioskę
- końcowego tłumika --- niebawem będzie cały wydech
- normalnych progów, bo to co masz to jest taka faza przejściowa (jak u mnie) --- można mieć pretensje do fabryki
- skóry i klimy --- jest w planach przynajmniej to pierwsze

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 09:09:02 
Klubowicz

Maroonio napisał(a):
sprzedać, za rynkową cenę ??nie jestem świętym mikołajem :diabel:

Naszych Coupe nie opłaca się już sprzedawać tylko ładnie je dopieścic i cieszyć się jazdą :):

Moja wiosną przejdzie kuracje odmładzającą :peace: ale z maską B4 bo koniecznie chce mieć xenon :D

Audi A6 C7 Avant ultra
Jest
Audi Q7 4M TDI
Audi Cabrio 8G 1,8t

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 09:28:20 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Nie czepiajćie się tych progów, kwestia gustu, mi się tam podobają :)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 09:48:41 
Użytkownik

jmm napisał(a):

Mnie też :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 10:50:41 
Użytkownik

Simpson napisał(a):
jmm napisał(a):

Mnie też :peace:

Mnie też sie muszą podobać, bo mam teraz takie :D http://img244.imageshack.us/my.php?imag ... 015qw8.jpg
ale to według mnie nie wygląda dobrze. Ja będę wstawiał albo blachę albo tak jak ma Wowo.

Co do przyciemnionych szyb to kwestia gustu, ja również byłem sceptyczny, ale w tej chwili jestem na maksa zadowolony (wygląd, komfort itd.). :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 08:07:33 
Użytkownik

wystarczy polakierowac listwy (groszowa sprawa) i nie bedzie tak widac tych progów.
i nie mówcie znowu ze bedzie lakier odpadał itd, ja mialem w cabrio caly dół pomalowany i nic sie przez dwa lata nie stało!

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 10:21:02 
Użytkownik

Migel napisał(a):
wystarczy polakierowac listwy (groszowa sprawa) i nie bedzie tak widac tych progów.
i nie mówcie znowu ze bedzie lakier odpadał itd, ja mialem w cabrio caly dół pomalowany i nic sie przez dwa lata nie stało!

Masz jakieś zdjęcia? Pytam, bo nigdy nie widziałem dobrze pomalowanych gum przyprogowych. Nawet jeśli lakier nie odpada, a jest możliwe jeśli się to zrobi odpowiednio to ta guma jest z biegiem lat na tyle powykrzywiana, że widać na niej 10 odcieci koloru. Kwestia tego jak u Ciebie wyglądały te gumy przed malowaniem.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 13:40:51 
Użytkownik

maska B4...odpada :!:
progi...moim zdaniem jest OK :!:
soczewki...te lampy i tak wygladają świetnie, ja bym nic nie zmieniał :!:
przyciemka szybek... wioska (jak pisał maroonio) :!:
tłumik....przecież będzie caly wydech

Maroonio...gratuluję dobrego gustu i najładniejszej chyba kupejki :) no może znalazło by się kilka (na palcach 1 reki by policzył) innych równie ładnych
:!: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 15:30:27 
Klubowicz

Ladna furka bardzo ladna, gratulacje :)
Powiedz, u kogo masz zamiar zrobic wydech do 20V ? Bo chyba wiesz, ze nie jest to takie hop siup ?

Prosze, nie zakladaj maski od B4 bo masakra....B3 to B3 ma swoj urok z zespolonymi lampami naprawde jest spox ;-) Kto chce miec przod B4, niech sobie kupi takowe :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 15:46:10 
Użytkownik

Dla mnie soczewki w Coupe to obowiązek, bez tego jest biednie na maksa :D ale każdy ma swoje zdanie (u mnie przynajmniej obok felg i zderzaka S2 najbardziej zmieniły wygląd auta).

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 17:46:50 
Użytkownik

Combi napisał(a):
Dla mnie soczewki w Coupe to obowiązek, bez tego jest biednie na maksa :D ale każdy ma swoje zdanie (u mnie przynajmniej obok felg i zderzaka S2 najbardziej zmieniły wygląd auta).

normalna sprawa że zmieniają...ale maroonio i tak ma ladne te lampeczki...na jego miejscu najpierw zainwestowałbym w tą skórę o której pisał :D notabene On ma chyba zamiar tak zrobić :P

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 19:23:33 
Użytkownik

dzięki wszystkim za słowa uznania i krytyki :) staram się dobrze utrzymywać tego youngtimera ;-)

Cytuj:
Dla mnie soczewki w Coupe to obowiązek, bez tego jest biednie na maksa

swoim gadaniem tworzysz sobie w moich oczach wizerunek dresa w becie z czarną szybą i łupiacym basie w bagarze :peace:

Cytuj:
Powiedz, u kogo masz zamiar zrobic wydech do 20V ? Bo chyba wiesz, ze nie jest to takie hop siup ?

dlaczego??? mam teraz nie seryjny wydech bo środek jest od NG i nie odczułem różnicy, będę robił coś na wzór serii tyle żeby się leko odetkał.
Dostałem namiar na takiego typa co spawa wydechy. Robił koledze w Corrado VR6 i jest zadowolony, ponoć nawet coś tam liczy. W sobote jadę obgadać z nim temat i zobaczymy...

Co do maski B4, nie będzie i koniec kropka - uzasadnienie : po pierwsze wyglądał by wtedy jak pół wsi, po drugie to jest 2,3 20V a jak wiadomo nie było tego w B4 i potem by było gadanie że miał dzwona a po trzecie chciałem zachować w miarę oryginalny wygląd. Ewentualnie zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:
http://www.audi-fansite.de/albums/2006_osnabrueck/035_G.jpg

Jeśli chodzi o te czarne listwy....myślałem o tym ale jednak doszedłem do wniosku, że to zbyt elastyczny element i każde nawet przypadkowe zgięcie spowoduje skazę lakieru więc uznałem że to pomyłka i odpuściłem.

a Skóra...ach już o mały włos by była ale niestety komuś się niechciało wysłać i dlatego będę powolutku szukał zestawu w odpowiednim stanie bo założyć wygniecione i popękane fotele to sztuka dla sztuki.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 19:56:33 
Użytkownik

Maroonio napisał(a):
swoim gadaniem tworzysz sobie w moich oczach wizerunek dresa w becie z czarną szybą i łupiacym basie w bagarze :peace:

Proponuję odrobinę kultury, nie dziw się że nie każdy zachwala Twoje auto i widzi w nim sporo wad. Mnie nie interesuje jak wygląda Twoje auto i co z nim zrobisz. Dałeś je jednak do oceny, błędnie sądząc że jest ekstra, więc licz się z krytyką, a nie obrażasz się jak małe dziecko, któremu nie podoba się to, że ktoś ma inne zdanie. Dla mnie to jest koniec dyskusji.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 21:03:26 
Użytkownik

Cytuj:
Proponuję odrobinę kultury, nie dziw się że nie każdy zachwala Twoje auto i widzi w nim sporo wad. Mnie nie interesuje jak wygląda Twoje auto i co z nim zrobisz. Dałeś je jednak do oceny, błędnie sądząc że jest ekstra, więc licz się z krytyką, a nie obrażasz się jak małe dziecko, któremu nie podoba się to, że ktoś ma inne zdanie. Dla mnie to jest koniec dyskusji.

Spoko, mistrzu, narazie to Ty się obrażasz, źle mnie zrozumiałeś po prostu, nie chciałem Cię obrazić. Chodziło mi tylko o to że oporowo upierasz się przy stereotypach i nic po za tym. Cenię sobie każde słowo czy to krytyczne czy chwalebne.

Co do krytyki samego auta to nie podoba Ci się to co wymyslili inżynierowie z fabryki Audi więc może do nich napisz. A co do tego czy moje auto jest ekstra czy nie to hmm..dla mnie jest i mi to styka :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 21:37:41 
Użytkownik

Maroonio napisał(a):
Spoko, mistrzu, narazie to Ty się obrażasz, źle mnie zrozumiałeś po prostu, nie chciałem Cię obrazić. Chodziło mi tylko o to że oporowo upierasz się przy stereotypach i nic po za tym. Cenię sobie każde słowo czy to krytyczne czy chwalebne.

Co do krytyki samego auta to nie podoba Ci się to co wymyslili inżynierowie z fabryki Audi więc może do nich napisz. A co do tego czy moje auto jest ekstra czy nie to hmm..dla mnie jest i mi to styka :peace:

Nie obrażam się, heh, trzeba jednak trzymać poziom Forum, w końcu to nie bar. Tak swoją drogą Twoje auto już bardzo wiele odbiega od serii, więc może razem napiszemy do tej fabryki. :) Stereotypy stereotypami, jednak przy tunningu Audi Coupe warto mieć jakiś plan, ponieważ jest to auto jednocześnie bardzo dobre i złe do tunningu pod pewnymi względami. Dla mnie ideałem jest pewne auto, w tym kierunku podążam tunningując swoje i oceniając inne (niestety chwilowo wcięło mi gdzieś zdjęcie).

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 22:05:22 
Użytkownik

takie czerwone na Azev A??

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2006 05:27:03 
Użytkownik

Dokładnie, detalami będzie się różnić, nie będę robił kopii, chodzi o ogólny image.

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2006 08:21:51 
Klubowicz

Marooonio, wlasnie wydech w 20V jest dosc newralgiczna sprawa. Przeplywy musza tam byc dobrze wyliczone i juz samo zastapienie ktoregos tlumika innym lub jego usuniecie powoduje przewaznie znaczny spadek osiagow na wyzszych obrotach, kiedy motor wciaga i wypluwa duzo gazow.....
Mamy tu lokalny przyklad, polegajacy na wycieciu tlumika srodkowego - VMAX auta z 7A znacznie spadl i stwierdzilem podczas powrotu ze zlotu, ze auto nie dochodzi mojemu NM na wyzszych obrotach....
Pogadaj z gosciem i daj znac, jesli mozesz co tam Ci powiedzial i jak sie smiga na nowym wydechu. Jezli zrobi to dobrze, mysle ze wielu osobom sie to przyda ze wzgledu na ogromne koszta tlumikow oryginalnych. Poza tym, sam chcialbym zeby moje auto troche bardziej ryczalo dzwiekiem R5 bo na serii jest baaardzo cichutko :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1