.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:19:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie dokładnie zamontować magnetyzery w B3,rok 91,gaźnikowy
PostNapisane: 12.sty.2005 14:41:38 
Użytkownik

Witam wszystkich!
Mam pytanko. Gdzie dokładnie zamontować magnetyzery w B3, rocznik 91, gaźnikowy? Wiem, że większość opinii jest taka, że cyt. "mozna sobie zamontowac np. na choince" :). Dość dokładny opis zasady ich działania jest na str.: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38407450 z powołaniem na "autorytety". Czy dałem się naciągnąć, pozwólcie się samemu przekonać. Znam już wszystkie opinie, które ukazały się na ten temat na forum. Chodzi mi tylko o informacje techniczne gdzie je zamontować.
Wiem, że nie powinny być zamontowane blisko instalacji elektrycznej. Mam 2 magnetyzery na przewód paliwowy i jeden na przewód powietrza. Poznaję dopiero swój samochód i nie jestem jeszcze obeznany fachowo w konstrukcji silnika, a w szczególności w temacie, na którym przewodzie i w którym miejscu zamontować magnetyzery. Byłbym wdzięczny za jakiś opis, czy zdjęcie z założonymi magnetyzerami. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. gabrielz1

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 14:47:05 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
W sumie to sam sobie odpowiedziałeś dwa na przewód paliwowy, jeden na dolot powietrza do filtra. Oczywiście nie warto dalej poruszać tematu , ale te magnetyzery poprawiają jedynie samopoczucie kierowcy.

Tytuł: Re: Gdzie dokładnie zamontować magnetyzery w B3,rok 91,gaźni
PostNapisane: 12.sty.2005 14:49:26 
Użytkownik

Auto: Renata
gabrielz1 napisał(a):
Witam wszystkich!
Mam pytanko. Gdzie dokładnie zamontować magnetyzery w B3, rocznik 91, gaźnikowy? Wiem, że większość opinii jest taka, że cyt. "mozna sobie zamontowac np. na choince" :). Dość dokładny opis zasady ich działania jest na str.: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38407450 z powołaniem na "autorytety". Czy dałem się naciągnąć, pozwólcie się samemu przekonać. Znam już wszystkie opinie, które ukazały się na ten temat na forum. Chodzi mi tylko o informacje techniczne gdzie je zamontować.
Wiem, że nie powinny być zamontowane blisko instalacji elektrycznej. Mam 2 magnetyzery na przewód paliwowy i jeden na przewód powietrza. Poznaję dopiero swój samochód i nie jestem jeszcze obeznany fachowo w konstrukcji silnika, a w szczególności w temacie, na którym przewodzie i w którym miejscu zamontować magnetyzery. Byłbym wdzięczny za jakiś opis, czy zdjęcie z założonymi magnetyzerami. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. gabrielz1

a uważasz ze te "magnetyzery' cos dadza oprócz chudszego portfela.....
moim zdanie kasa wyrzucona w błoto....
ale zrobisz jak chesz

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 14:59:18 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Idealnym miejscem do montażu magnetyzera jest czubek choinki lub czubek drzewa...
Odpuść sobie kolego i nie wierz w zbawienną moc magnetyzerów. Pienadze wydane na ten bajerek zainwestuj w mały remoncik silnika - efekt będzie duuuuuzo lepszy.

Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:02:28 
Użytkownik

baskecior napisał(a):
a ja zaraz spadnę z krzesła , bo za chwilę zacznie się gadka o magnetyzerach na technicznym a wtedy to juz mnie wyniosą upłakanego. :D

wykrakałeś ;)

ja polecam wydłubać magnesy i uzywać ich na lodówce :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:06:27 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
baskecior napisał(a):
a ja zaraz spadnę z krzesła , bo za chwilę zacznie się gadka o magnetyzerach na technicznym a wtedy to juz mnie wyniosą upłakanego. :D

wykrakałeś ;)

ja polecam wydłubać magnesy i uzywać ich na lodówce :diabel:

Prorok czy co ? :):

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:10:19 
Użytkownik

Magnetyzery muszą byc zamontowane w widocznym miejscu. Kolor obowiązkowo czerwony lub niebieski. Najlepiej przeciągnąc przewody paliwowe do kabiny i tam założyć magnetyzery - spoglądając na nie co chwila uzyskujemy wyraźny spadek spalania i wzrost mocy :). To jest tzw. montaż magnetyzerów w systemie BOOSTER :)

Jak już chcesz się bawic to jeden magnetyzer przed pompa paliwa, a drugi za. Ale tak naprawde to efekt tylko psychologiczny będzie.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:12:11 
Użytkownik

Aha, dzięki za radę. Wszak errare humanum est, ale zapewne wielu z klubowiczów na samym początku swej samochodowej kariery eksperymentowało w różny sposób, w tym m.in. z magnetyzerami. Przyznacie chyba, że nie każde eksperymenty bywają udane.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:13:58 
Użytkownik

gabrielz1 napisał(a):
Aha, dzięki za radę. Wszak errare humanum est, ale zapewne wielu z klubowiczów na samym początku swej samochodowej kariery eksperymentowało w różny sposób, w tym m.in. z magnetyzerami. Przyznacie chyba, że nie każde eksperymenty bywają udane.

Podoba mi się twoje podejście do tematu i dystans. Wielu z nas uczyło się na błedach i staramy się je uświadamiac innym. Powodzenia. :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:15:04 
Użytkownik

gabrielz1 napisał(a):
Aha, dzięki za radę.

to które rozwiązanie wybierasz?
choinke juz wyrzuciłeś? :D :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:17:17 
Użytkownik

choinke?... mam w samochodzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:18:03 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
gabrielz1 napisał(a):
Aha, dzięki za radę.

to które rozwiązanie wybierasz?
choinke juz wyrzuciłeś? :D :peace:

Jeśli ma ogródek to jeszcze nie wszystko stracone ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:26:11 
Użytkownik

ok. uznaję, iż temat umarł śmiercią naturalną. Dzięki za udział w dyskusji. Pozdrawiam. gabrielz1

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 15:38:09 
Użytkownik

BOZZ napisał(a):
...jeden magnetyzer przed pompa paliwa, a drugi za...

Przeciesz ci napisałem gdzie się je montuje. Magnetyzer powietrza musisz za filtrem powietrza zamontować, w którym miejscu i jak sam musisz wybrać.
Idź do garżu i fotosejszyn rób z montowania.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 20:08:37 
Użytkownik

Powiem tyle. Klania sie troche fizyki ciala stalego, punkt Curie magnesu i od razu wiadomo jak dlugo skladniki mieszanki sa w rzeczywistosci spolaryzowane. Porzadne przegrzanie tego cudenka i ch** strzela jego cudowne wlasciwosci. A fakt faktem to co pisza to prawda oprocz tego, ze po jednym grzanku mozna wyjebac to na smietnik. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 22:16:18 
Użytkownik

ja bym zamontowal te magnetyzery w dobrym kuble na smieci-koniecznie metalowym.Odpowiadajac dalej na Twoje wywody NIGDY nie myslalem i nie montowalem magnetyzerow w moim pierwszym aucie-wibratorze 650 wolalem szlif glowicy i glosny wydech-ach te szczeniece lata......starczy bo sie na wspomnienia zbiera :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 10:11:21 
Użytkownik

RobertKar napisał(a):
Powiem tyle. Klania sie troche fizyki ciala stalego, punkt Curie magnesu i od razu wiadomo jak dlugo skladniki mieszanki sa w rzeczywistosci spolaryzowane. Porzadne przegrzanie tego cudenka i ch** strzela jego cudowne wlasciwosci. A fakt faktem to co pisza to prawda oprocz tego, ze po jednym grzanku mozna wyjebac to na smietnik. Pozdrawiam

punkt Curie ok, ale czy pod maska są takie temperatury?
nie sadzę, dla żelaza jest to około 700 stopni i sądzę że dla magnesów
będa to podobne temperatury, po za tym po ochłodzeniu
własciwości magnetyczne powracają...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1