.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:28:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odłaczenie zamków w drzwiach - mały problem
PostNapisane: 12.sty.2005 20:06:28 
Użytkownik

Jakis czas temu włamali mi się do niuni - ukradli cały sprzęt, ale niuni nei wzięli - chyba newt nie chcieli. Przy okazji ropzwalili mi zamek pasażera (tak skutecznie , że później nie mogłem w ogóle otworzyć drzwi). Dzięki pomocy Hansa dałem radę otworzyć drzwi,a jak tylko to zrobiłem zdjąłem tapicerkę i odłaczyłem cięgno idące od rozwalonego zamka do mechanizu otwierającego drzwi. Teraz zamek nie działa, ale centralny otweiram i zamykam te drzwi bez problemu. Idąc za ciosem, chciałem to samo zrobić z drzwiami kierowcy, co by się już ich nei dało śrubokętem otworzyć. No więc zdjąłem dziś boczek odłaczyłem cięgno od zamka do mechanizmu także zostało już tylko cięgno od klamki bezpośrednio do mechanizmu otwierającego. Zamknąłem drzwi wkładam kkluczyk, żeby sprawdzić, przekręcam w jedną zamyka się normalnie, przekręcam w drugą - otwiera się normalnie :galy: Czy do zamka tego od kluczyka jest jakoś podpięty centralny - co muszę jeszcze odłaczyć, żeby zrobić to co planowałem, a więc żeby centralny działał, ale tylko z pilota, a nie z kluczyka ? NIe mogłem dziś tego dobrze obejrzeć, bo nie chciałem demontować całej ramki z oknem i dostęp był trochę utrudniony. Niunia tak jak w podpisie.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 20:16:36 
Użytkownik

Silent ja steruję zamkiem od strony kierowcy,pasażera i bagażnika z tym że bagaznik ma funkcję blokady chcesz wszystkie zamki odciąć a jak cipilot walnie to sam się bedziesz włamywałdo swojego autka :/

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2005 21:06:11 
Użytkownik

MAXEL napisał(a):
Silent ja steruję zamkiem od strony kierowcy,pasażera i bagażnika z tym że bagaznik ma funkcję blokady chcesz wszystkie zamki odciąć a jak cipilot walnie to sam się bedziesz włamywałdo swojego autka :/

ja tez steruje z kazgo zamka - chce zostawic tylko w klapie - tak dla zmylki, zeby jak juz sie maja wlamac to chociaz musieli sie troche natrudzic, a i oid razu bedzie widac, ze cos nie halo, jak gosc przez klape na przednie siedzenie wchodzi ;) Prawy zamek mi rozwalili wiec wystarczylo odlaczyc ciegno,a le ten kierwcy hmm przeciez nie bede sam sobie zamka rozwalał ;) Chcę to zrobić kultutralnie, ale nie wiem co jeszcze prócz cięgna muszę odłączyć. Ono załatwia sprawę otwierania kluczykiem bez uzycia centralnego., ale co mi to da jak wsadzą śrubokręt przekręcą i zadziała centralny - co z tego, że zamek nei otworzy drzwi, jeśli zrobi to grzybek.... :zly:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 16:13:54 
Użytkownik

nie wiem jak w audi bo nie rozbieralem, ale w passacie jest mikrostyk ktory steruje centralrnym zamkiem. Najpradopodoniej u Ciebie do klamki dochodza dwa kabelki, sproboj odlaczyc to i powinno byc w porzadku

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 16:31:41 
Użytkownik

nie wiem czy dobrze zrozumialem ale odlaczyles zamek mechanicznie, a zostalo jeszcze odlaczenie elektryczne czyli chodzi o to ze musisz przerwac chyba polaczenie zamek centralka CZ bo przekrecajac kluczyk dajesz jej impuls zeby otwierala wszystko, takie moje zdanie :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2005 17:40:36 
Użytkownik

Guzik_777 napisał(a):
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale odlaczyles zamek mechanicznie, a zostalo jeszcze odlaczenie elektryczne czyli chodzi o to ze musisz przerwac chyba polaczenie zamek centralka CZ bo przekrecajac kluczyk dajesz jej impuls zeby otwierala wszystko, takie moje zdanie :P

dokładnie tak jak piszesz tylko "który kabelek przeciąć czerowny czy niebieski" ;) Czyli co i gdzie odłaczyć :)

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1